Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Sid and Nancy : Love Kills

Προσφατα (πριν απο δυο βδομαδες δηλαδη) ειδα αυτην την ταινια το ''Sid and Nancy:Love Kills'' που αναφερετε στον ''ερωτα'' του Sid Vicious τον γνωστο και διασημο μπασιστα των αθανατων ''Sex Pistols'' με την Nancy Spungen.
Πρωταγωνιστουν ο Gary Oldman και η Chloe Webb οταν ηταν πολλα χρονια νεοτεροι εννοειται μιας και η ταινια ειναι αρκετα παλια...
Για οσους δεν ξερουν Ο Gary Oldman ειναι ο ιδιος ηθοποιος που επαιζε στην επικη ταινια ''Η ερωμενη του Δρακουλα'' και πολυ γνωστος εγινε και απο το ρολο του θειου του Harry Potter στην ταινια ''Ο Χαρυ Ποτερ και ο αιχμαλωτος του Αζκαμπαν''.

Δυστηχως αυτη η ταινια δεν υπαρχει σε κανενα video club στη χωρα μας και κανεις αξιολογος μεταφραστης δεν μπηκε στον κοπο να την μεταφρασει ωστε ο ελληνικος πλυθησμος που δεν σκαμπαζει απο αγγλικα να μπορεσει να τη δει μεταφρασμενη. Μαλιστα, σχεδον κανενας στην χωρα μας δεν γνωριζει την υπαρξη αυτης της υπεροχης ταινιας.

Διαδραματιζεται στο Λονδινο (που αλλου?) κατα το μεγαλυτερο μερος της στην εποχη οπου η punk μουσικη βρισκοταν ακομα στις δοξες της και 10χρονα παιδαια ετρεχαν με μπαστουνια του μπεισμπολ κοπανοντας παραθυρα παρκαρισμενων αμαξιων.
Γενικα σε ολη την ταινια υπαρχουν μικρα περιστατικα που μας δινουν μια γευση απο το χαος που γινοταν τοτε.
Οι διαλογοι αναμεσα στους χαρακτηρες ηταν ρηχοι και απλοι. Κυριως επειδη οι περισσοτεροι ηταν στην ατμοσφαιρα της μαστουρας και προφανως ο/η σεναριογραφος δεν χρειαζοταν να σκεφτει κατι πολυπλοκο.
Παρολα αυτα ηταν μοναδικα υπεροχοι και η υποκριτικη ανεξαιρετως του καθε ηθοποιου απλα ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ.
Απο του Gary Oldman μεχρι και μιας κομπαρσας που απλα ηταν εγκυος και μαστουρωμενη σε ολη τη διαρκεια της ταινιας και απλα αναρωτιοταν πως να βγαλει το παιδι (ενας προτεινε το ''Μπασταρδος'').
Γενικα η ατμοσφαιρα του πανκ Λονδινου, τα σκηνικα, και η σκηνοθεσια ηταν φοβερη. Ειναι απλα ενα αριστουργημα.

Μια ταινια που καθε φαν της πανκ/ροκ σκηνης πρεπει να δει.

Αρνητικα:

--> Πολυ κακο λεξιλογιο και με αυτο εννοω τις βρισιες. Δηλαδη το παρακανανε με τετοιου ειδους χαρακτηρισμους.

--> Καποια σημεια που ηταν λιγο υπερβολικα κατα τη γνωμη μου.

Στιγμιοτυπα που μου αρεσαν:

--> Η γυναικα με το παιδι που ανεφερα πιο πανω πριν γεννησει το παιδι ειχε γραψει πανω στην μπλουζα της στην περιοχη της φουσκωμενης κοιλιας τη λεξη ''baby'' και το βρηκα πολυ αστειο.

--> Τα μαλλια ολων των χαρακτηρων ειδικα του Johnny Rotten που στην ταινια ο ηθοποιος Andrew Schofield ηταν ετσι.

--> Το γατακι που ''υιοθετησε'' η Nancy στην ταινια και κυκλοφορουσε στο διαμερισμα τους με ενα κολαρο με καρφια.

--> Ο τροπος που ο Johnny προφερε την προταση ''Boring Sid, boooring!''

Για την ακριβεια πολλα μου αρεσαν, ειναι μια καταπληκτικη ταινια που θα της εδινα oskar, θα την συστηνα να την δειτε αρκει να μην επηρεαζεστε ευκολα γιατι παρα το τραγικο τελος και των δυο πρωταγωνιστων απο υπερβολικη δοση παρουσιαζει μια ομορφη πλευρα των ναρκωτικων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου