Κυριακή 17 Απριλίου 2011

~Τα 5+1 προσωπα του εαυτου μου~

Ήθελα εδω και πολυ καιρο να κανω αυτην την αναρτηση κυριως για μενα... Γιατι αρχιζοντας να ξετυλιγω με αυτον τον τροπο τον χαρακτηρα μου πιστευα οτι θα τον ανακαλυπτα συγχρονως...
Ετσι λοιπον θα εξιστορησω τα 6 προσωπα του εαυτου μου. Αυτα που δεν ξερει κανενας, ακομη και εγω η ιδια...

6) Ευαισθητη

Και δεν το εννοω με την εννοια οτι θα βαλω τα κλαμματα σε καποια μελλοδραματικη ταινια... ουτε οτι θα πλανταξω ακουγωντας το ''Creep'' των Radiohead.
Το γραφω με την εννοια οτι οταν θα δω τον ανθρωπο να ζητιανευει στο πεζοδρομιο, η εικονα του δεν θα φυγει απο το μυαλο μου για ολη την υπολοιπη βδομαδα. Θα σκεφτομαι, το κανει στα ψεμματα? Ή εχει πραγματικα αναγκη? Πως κατεληξε εκει? Τι του συνεβη? Γιατι να υπαρχει τοση δυστηχια? Οταν θα δω τον μεθυσμενο το βραδυ να με ακολουθει και ενω οι φιλες μου θα αρχισουν να τρεχουν επειδη φοβηθηκαν εγω θα κλαψω σιωπηλα. Οχι γιατι τον φοβαμαι αλλα επειδη δεν ξερω γιατι κατεληξε ετσι... Τον παρατησε η γυναικα του? Τα παιδια του δεν του μιλανε πλεον? τον αποφευγει ολος ο κοσμος... γιατι να το κανω και εγω? που ξερω οτι θα μου κανει κακο και οτι δεν αποζητα απλα λιγα λεπτα με τον υπολοιπο κοσμο?

5) Εκδικητικη

Ισως ειναι ενα απο τα ''κακα'' στοιχεια του χαρακτηρα μου ομως πολλες φορες βγαινει σε καλο. η εκφραση ''η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται και κρυο'' ισχυει στην περιπτωση μου κατα πολυ.
Μπορω να δωσω δυο διαφορετικα παραδειγματα.
Στο δημοτικο ειχα μια φιλη που ''μαρτυρησε'' οτι εγω ειχα σπασει το κουρτινοξυλο της ταξης. περιπου 5 χρονια αργοτερα εκδικηθηκα. Δεν θα αποκαλυψω τι εκανα ακριβως, αλλωστε δεν ειναι αυτο που μας ενδιαφερει, αλλα και παλι ηταν λιγο υπερβολικο.
Δευτερο παραδειγμα ειναι μια αλλη κοπελα η οποια μου εκανε προσφατα τη ζωη δυσκολη. Αυτην την δυσκολια δεν την συναντησα οταν εστρεψα ολο τον κοσμο εναντιον της κανωντας την να με παρακαλαει γονατιστη για συγγνωμη και βοηθεια.

4) Ψευτρα

Ναι ειμαι και απο αυτο. Καθε μερα λεω ψεμματα. Ειτε μικρα ειτε μεγαλα. Ειτε στους γυρω μου ειτε στον εαυτο μου. Και ξερω πολυ καλα οτι καποια μερα θα την παθω και θα φαω τα μουτρα μου αλλα προς το παρων βολευομαι ετσι. Διαλεγω τον ευκολο δρομο οπου ειναι στρωμενος με αληθειες καταπατημενες απο τα ψεμματα μου. Αλλα δεν μπορω να κανω αλλιως. Ειναι σαν τα ναρκωτικα, σαν τον τζογο. Οταν αρχισεις...δεν μπορεις να σταματησεις. Τον ενα ψεμμα φερνει το αλλο και σε βαζει σε ενα κυκλο οπου τρεχεις τρεχεις και δεν μπορεις να τερματισεις την κουρσα.

3)  Ψυχωτικια

Βασικα δεν ξερω αν αυτη ειναι η σωστη λεξη. Δεν ξερω καν αν στεκει αυτη η λεξη.
Απλα εχω ψυχωσεις. Δεν ξεχνω πραγματα που μου εχουν κανει, που μου εχουν πει. Και δινω σημασια σε αυτα... Και γενικα θα μπορουσα να με χαρακτηρησω καπως... τρελη. Εναν χαρακτηρισμο που μου αποδιδουν οι αλλοι αλλα εγω το αισθανομαι εντελως διαφορετικα. Τσπ. δεν ξερω πως να το αναλυσω αυτο απλα ηθελα να το γραψω.

2) Σκληρη

Οσο ευαισθητη ειμαι αλλο τοσο και παραπανω σκληρη ειμαι. Αυτο δειχνω προς τα εξω και αυτο εχουν εντυπωση και οι αλλοι. Δεν θελω να βλεπουν το ''μεσα μου'' και ετσι προτιμω να δειχνω οτι ειμαι εντελως αναισθητη και δεν με νοιαζει τιποτα. Αυτο ειναι το πιο ψευτικο και αθλιο ''προσωπο'' που εχω.

1) Απαισιοδοξη

Αν πεφτει το αεροπλανο που ειμαι και ολοι λενε οτι θα σωθουμε στα σιγουρα και οτι απλα συνεβη μια επιπλοκη εγω θα πω ''οκ παιδες. Πεθαινουμε'' και θα καθησω ηρεμα να απολαυσω την καθοδο.
Και δεν με πειραζει η απαισιοδοξια μου. Καλυτερα να ειμαι αρνητικη παρα σαν τα χαζοχαρουμενα που ζουν σε ροζ συννεφακια και σε παραλληλους κοσμους και πιστευουν οτι η ζωη απλα ειναι μια πλακα και δεν θα συμβει ποτε τιποτα κακο.
''ΞΥΠΝΗΣΤΕ'' θελω να φωναξω. Καποια πραγματα ειναι εντελως ΧΑΛΙΑ.

Λοιπον αυτα ηθελα να πω για να ξεσκασω.
Εννοειται οτι οποιος θελει μπορει να γραψει τα δικα του προσωπα :)

2 σχόλια: