Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

15+1 Πραγματα που μου τη δινουν στα νευρα


Καποια πραγματα μου τη σπανε υπερβολικα παρα πολυ. Εκνευριζομαι σε τετοιο σημειο που μου ερχεται να χτυπησω το κεφαλι μου στον τοιχο. Για να τα βγαλω λοιπον απο μεσα μου καθησα και εγραψα μια ατελειωτη λιστα. Διαλεξα λοιπον τα πιο συνηθισμενα πραγματα που με κανουν να θελω να τιναξω τα μυαλα μου στον αερα. Ας ξεκινησουμε λοιπον.

  1. Ξεκολλα. Σε βαρεθηκε, βρηκε αλλη, δεν θα παντρευτειτε και δεν θα ζησετε για παντα ευτυχισμένοι με 10 κουτσουβελα και 5 σκυλια.

Ολη μου τη ζωη ημουν της φιλοσοφιας <<αραξε. Δεν τρεχει τιποτα.>> Οτι ασχημο συνεβαινε ηξερα πως θα το ξεπερασω, οτι ευχαριστο γινοταν ηξερα οτι δεν θα κρατησει. Δεν δενομουν συναισθηματικα με κανεναν γιατι θεωρουσα και ακομα θεωρω τις ανθρωπινες σχεσεις ηλιθιες. Ειτε μιλαμε για φιλια ειτε για τον ερωτικο τομεα. Οι φιλοι καποιοι στιγμη θα χαθουν και οταν εισαι 15 με 16 ετων ξερεις πολυ καλα οτι οι σχεσεις δεν θα κρατησουν για παντα. Ασχετο αν καποια κοριτσακια που κατοικουνε σε ροζ συννεφακια νομιζουν οτι οταν ειναι με ενα αγορι σημαινει οτι εχουν βρει την αληθινη αγαπη και μπουρδες. Και μετα οταν χωριζουν, κλαιγονται και αναρωτιουνται γιατι εφτασαν σε αυτο το σημειο. Και τι ειναι αυτο το πραγμα με την <<αγαπη>>? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ειναι απλα η ονομασια καποιου ανυπαρκτου συναισθηματος που εχουν εφεύρει οι ανθρωποι για να νιωθουν σημαντικοι. Αλλα ξερεις τι εισαι στην πραγματικοτητα? Ενα ακομα ηλιθιο ανθρωπακι αναμεσα σε αλλα τοσα δις που γεννιουνται, ζουν μια βαρετη και ανουσια ζωη και πεθαινουν. ΩΡΙΜΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

  1. Το οτι φιλαω στο στομα τους φιλους μου δεν σημαινει οτι τα εχω μαζι τους.

Το συγκεκριμενο παει προς ολο τον κοσμο και ιδιαιτερα στη μανα μου. Ξερεις τι ειναι ενα φιλι? Μια πραξη που σημαινει οτι ενδιαφερεσαι για τον αλλο. Δεν ειναι κατι πονηρο ουτε μια δηλωση οτι γουσταρω τον αλλον. Απλα ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ. Μηπως να τα συλλαβισω για να το καταλαβεις? Ν-Ι-Α-Ζ-Ο-Μ-Α-Ι και Ε-Ν-Δ-Ι-Α-Φ-Ε-Ρ-Ο-Μ-Α-Ι. Οποτε την επομενη φορα που θα με δεις να φιλαω 10 διαφορετικα αγορια στον ιδιο χωρο ΜΑΝΤΕΨΕ! Είναι ΦΙΛΟΙ μου και ετσι ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ. Εάν εσυ το θεωρεις τσουλιστικο να πας να ζησεις με τους σεμνοτατους εσκιμωους που αντι για ένα φιλι στο στομα ακουμπανε και τριβουνε τις μυτες τους. Και ευχομαι από τα βαθη της καρδιας μου να είναι αρρωστοι και να τους τρεχουνε οι μυξες.

  1. Το ότι το λαπτοπ είναι ανοιχτο μπροστα μου ενώ διαβαζω δεν σημαινει ότι ειμαι στο facebook και χαζευω ολη την ωρα ουτε ότι ειμαι εθισμενη.

Καταλαβε το επιτελους. Επειδη εσυ δεν εχεις καμια ιδεα από τεχνολογια των τελευταιων 30 χρονων δεν σημαινει πως οτιδηποτε δεν κατανοεις είναι ο αντιχριστος. Σου φερνω βαθμους 18 και ανω, οι καθηγητες λενε τα καλυτερα, βγαινω κάθε Σαββατο με την παρεα μου και εχω πολλα ενδιαφεροντα όπως τον κινηματογραφο και το θεατρο και την αναγνωση μυθιστορηματων. Δεν ερχομαι μαστουρωμενη στο σπιτι και παρολο που εχω παρεες που καπνιζουν δεν εχω βαλει τσιγαρο ποτε στο στομα μου. Γιατι επιμενεις ότι ειμαι εθισμενη στο λαπτοπ και δεν κανω τιποτε άλλο και δεν με εμπιστευεσαι? Γιατι δε καταλαβαινεις ότι απλα ετσι γουσταρω να βλεπω ανοιχτη τη σελιδα του google ενώ διαβαζω? Όπως αλλοι την βρισκουν με το playboy εμενα μαρεσει να κοιταω την αρχικη σελιδα του facebook. Αμαν πια.

  1. Το τυρι είναι ΣΙΧΑΜΕΡΟ.

Σιχαινομαι το τυρι. Εσενα δεν σ’αρεσουν τα πατζαρια και τα ρεβιθια. Εμενα δεν μαρεσει το τυρι. Αυτό δεν σημαινει ότι εχω προβλημα στον εγκεφαλο ή ότι ειμαι παραξενη με τα φαγητα. Οι φυλες στον Αμαζονιο τρωνε σκουληκια και κατσαριδες και είναι αριθμητικα πολύ περισσοτεροι απ’οτι ο πλυθησμος της ελλαδας. Αυτό τι σημαινει? Ότι ολοι οι ελληνες είναι γεροπαραξενοι επειδη δεν τρωνε σκουληκια? Θα καταλαβεις επιτελους σαν πολιτισμενος ανθρωπος ότι δεν εχουμε ολοι το ιδιο γουστο αντι να με κοιτας με αυτό το εκπληκτο και γεματο οικτο υφος σαν να εχουν πεθανει οι γονεις μου, να εχει πεσει μετεωρητης στο σπιτι μου και να εχω καρκινο? Απλα ΔΕΝ Μ’ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΥΡΙ.

  1. Το ότι το αγορι σου ή οποιοδηποτε άλλο αγορι βλεπει τσοντες δεν τον κανει ουτε ανωριμο ουτε ότι δεν σε υπολογιζει και δεν σ’αγαπαει.

Απλα τη βρισκει ετσι ρε παιδι μου. Τοσο κακο είναι? Κανει αυτό που του αρεσει. Εσενα σ’αρεσει να βλεπεις το <<The Notebook>> εντεκα φορες την εβδομαδα. Αυτουνου του αρεσει να βλεπει την Τζουλια κάθε βραδυ. Εσενα τι σε κοφτει?

  1. Το γεγονος ότι η κοπελα σου μιλησε με ένα συνομιλικο αγορι δεν σημαινει ότι πρεπει να πας να του σπασεις τα μουτρα.

Αυτό δεν σε κανει ουτε ηρωα στα ματια της ουτε αντρα βαρυ και ασηκωτο. Φτανει με αυτή τη ζηλια. Με το ιδιο σκεπτικο και η κοπελα πρεπει να παρει ένα μπαζουκα ή ένα φλογοβολο και να καψει τη μανα σου, τις αδερφες σου, τα κοριτσια της ταξης σου και ότι άλλο θυληκο εχεις γνωρισει στη ζωη σου. Ακομη και τα σπερματοζωαρια που σε ανταγωνιζονταν όταν δεν ειχες ακομη το μεγεθος ενός σουσαμιου.

  1. Μενω σε ένα δωματιο. Δεν εισαι υποχρεωμενος/η να μπαινεις και συ μεσα σε αυτό.

Αυτό παει κυριως προς τους γονεις. Εάν γουσταρω θα εχω το μισοφαγωμενο ληγμενο σαντουιτς από προπερσυ κατω από το στρωμα μου και θα του μιλαω κάθε βραδυ πριν πεσω για υπνο. Εάν γουσταρω θα βαψω τον τοιχο μαυρο και θα αγορασω ένα φερετρο για να κοιμαμαι μεσα. Δεν σε υποχρεωσα να ερθεις να μου καθαρισεις και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν σε προσκαλεσα να περασεις την πορτα. Κατανοω ότι μενω κατω από τη στεγη σου και δεν πεταω δεξια και αριστερα τα πραγματα μου μεσα στο σπιτι ή σε αλλους κοινοχρηστους χωρους. Το δωματιο μου όμως είναι ενας προσωπικος χωρος, πιο προσωπικος και από την τουαλετα και θα τον διακοσμω και θα ζω εκει μεσα όπως θελω εγω. Για αυτό μην σε ξανακουσω να παραπονιεσαι ότι δεν εχω τα πραγματα μου σε μια ταξη ή ότι ο χωρος είναι υπερβολικα σκοτεινος.

  1. Μαλωνεις μαζι μου για τους πιο ανοητους λογους.

Δεν θελω να μου επιστρεψεις τα 10 σεντς που σου δανεισα για να αγορασεις μια τσιχλα. Πεισμωνεις που δεν παιρνω τα λεφτα και δεν μου μιλας για δυο βδομαδες. Αν είναι δυνατον! Εχουμε οικονομικη κριση και χαιρομαι που δεν παιρνεις πραγματα χωρις να τα επιστρεφεις αλλα είναι 10 ΣΕΝΤΣ ΡΕ ΦΙΛΕ.

  1. Ολοι εχουμε κολληματα.

Και εγω εχω τα δικα μου. Για αυτό και όταν σου δανειζω ένα βιβλιο, περιμενω να μου επιστραφει χωρις ουτε μια τσαλακωμενη σελιδα, χωρις καμια γρατζουνια στο εξωφυλλο και χωρις λαδιες από ψημενο τοστ. Για αυτό μην με κοιτας με εξωγιηνο υφος και μου λες να κουλαρω όταν με βλεπεις να ειμαι ετοιμη να εκραγω. Το βιβλιο εχει αφιερωση από την Τζ.Κ.Ροουλινκ το πληρωσα μια περιουσια και εδώ και 6 χρονια είναι σαν καινουριο. Στο δινω μια βδομαδα και όταν ερχεται είναι σαν πατικωμενο βρομικο σουβλακι από το πιο εξαθλιωμενο σοκακι της μαυρης αγορας. Περιμενεις να σου πω και ευχαριστω από πανω ή να σου χωσω το βιβλιο εκει που ξερεις? Εάν δεν εχεις σκοπο να το επιστρεψεις όπως το πηρες ΜΗΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΣ.

  1. Δεν εχουμε ολη την ορεξη σου.

Το πρωι δεν ειχα ρευμα, ξυπνησα από τις 5 για να διαβασω για το διαγωνισμα της βιολογιας που μολις την ιδια μερα ανακαλυψα ότι εχουμε και βιβλιο και το μαλλι μου είναι σαν να μου εχουνε κανει χειροτερο ηλεκτροσοκ και από αυτό που εκαναν στον Φρανκεσταιν για να ζωντανεψει. Οταν λοιπον περναω την πορτα του σχολειου και εμφανιζεσαι χοροπηδοντας μπροστα μου λεγοντας ποιος χωρησε με ποιον και ποιος φασωθηκε με ποιον ΜΑΝΤΕΨΕ! Δ-Ε-Ν Μ-Ε Ε-Ν-Δ-Ι-Α-Φ-Ε-Ρ-Ε-Ι. Εχω να αντεξω ένα γεματο 7ωρο σε μια καρεκλα μεσα σε μια ταξη χωρις καλοριφερ με τη φασαρια στα αυτια μου και εχω και σενα να με πριζεις για ότι πιο ασχετο και ακυρο εχει συμβει στην ανουσια και ηλιθια ζωουλα σου. Εγω θα φταιω αν σε κοψω κομματακια από το λαιμο και κατω και μετα στα ταισω?

  1. Σταματα να πιστευεις ότι βλακεια κατεβαζει από το κεφαλι της η Λιτσα Πατερα.

Εφαγες τα μουτρα σου στο ποδοσφαιρο, στραμπουληξες το ποδι σου και κλεγεσαι για μερικες γρατζουνιες. Εισαι ολοκληρος μαντραχαλος και παραπονιεσαι ότι φταιει η Παρασκευη και 13 και το ωροσκοπειο σου.
Εγω ξερεις τι επαθα? Ειχα περιοδο και ειχα ραντεβου στην αισθητικο για αποτριχωση. Εχεις ιδεα τι είναι αυτό? Θα σου πω εγω. Πονοι στην κοιλια και στην πλατη. Πονοκεφαλος και ταση προς εμετο. Συν ένα 45λεπτο να σου βγαζουν την τριχες απ’τα ποδια και το μπικινι με ΚΕΡΙ. Είναι μεγαλυτερο βασανιστηριο και από τα καζανια της κολασης. Προσπαθεις ταυτοχρονα να μην ουρλιαξεις στην αβολη καρεκλα της αισθητικου και να μην κλοτσησεις την ιδια την αισθητικο. Ξερεις τη εφταιγε για αυτό? Όχι η Παρασκευη και 13 και ουτε το ωροσκοπειο μου. Εφταιγε το γεγονος ότι ειμαι τοσο ηλιθια ώστε να κλεισω ραντεβου στην αισθητικο τη συγκεκριμενη βδομαδα που ηξερα ότι θα ειμαι αδιαθετη. Ετσι λοιπον ξερεις τι φταιει για όλα αυτά που επαθες? Το ότι ΔΕΝ ΕΔΕΣΕΣ ΤΑ ΓΑΜΗΜ.ΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΜΗΞΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΠΩΣ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΛΑΙΚΗ.

  1. Παω για ψωνια. Όχι για να αγορασω ψωμι.

Σε εχω προειδοποιήσει από την αρχη ότι πηγαινω στα μαγαζια στις 10 το πρωι, κανω διάλλειμα στις 2 για φαγητο και ξαναπερνω σβαρνα τα καταστηματα από τις 5 μεχρι τις 9 που κλεινουν. Ηρθες μαζι μου παρολο που σου ειπα να μην ερθεις. Σταματα λοιπον να γκρινιαζεις ότι δεν μπορεις να παρεις τα ποδια σου γιατι θα στα κοψω, θα στα δωσω να τα φας και μετα θα σε δεσω με ένα σκοινι να σε σερνω οπου παω.

  1. Ο καθενας εχει τις αδυναμιες του.

Εσυ δεν χανεις αγωνα της Ρεαλ και εσυ δεν μπορεις να σταματησεις να βλεπεις τα τουρκικα σηριαλ. Εσυ δεν μπορεις να ζησεις τρεις μηνες χωρις ταξιδι στο εξωτερικο και με σενα το τηλεχειριστηριο του play station εχει γινει προεκταση του χεριου. Εμενα μου αρεσουν τα φουλαρια και δεν εχεις κανενα δικαιωμα να παραπονιεσαι σχετικα με τα χρηματα που χαλαω σε αυτά. Τι ειναι πιο ακριβο? Η συνδρομη της Νοβα για τους αγωνες και τα ταξιδια στην Ισπανια ή ένα απλο φουλαρι? Για αυτό ΞΕΚΟΛΛΑ. Θα συνεχησω να αγοραζω φουλαρια μεχρι να μην χωραμε στο σπιτι. Κοιτα τη δουλεια σου.

  1. Μην γινεσαι εγωιστρια/ης.

Μετακομιζουμε και νομιζεις πως η οικογενια μας εχει κληρονομησει πειρουσια εφοπλιστων. Ζητας καινουριο σαλονι, τους πιο ακριβους καναπεδες και επιμενεις να φτιαξεις καινουριο τζακι από αυτό που εχει ηδη το σπιτι σε τιμη ανω των 3.000 ευρω. Εγω εδώ και 4 χρονια ζηταω ένα φθηνο λαπτοπ. Επισης να σου θυμησω ότι στο καινουριο σπιτι δεν θα εχω ουτε ντουλαπα, ουτε κρεβατι. Λεφτα δεν υπαρχουν παρολα αυτά επιμενεις ότι είναι σημαντικο να φτιαξεις την κουζινα ενώ εγω θα κοιμαμαι δυο μηνες σε ένα καναπε και τα ρουχα μου θα είναι σε βαλιτσες και το πατωμα. Συγχαρητηρια. Ειστε οι πιο σεινηδειτοποιημενοι γονεις του κοσμου.

  1. Το ότι η παρεα μου δεν σου αρεσει δεν σημαινει ότι πρεπει να σταματησω να βγαινω μαζι τους.

Ναι αυτοι με περνανε δυο χρονια και πηγαινουν στο ΕΠΑΛ ενώ εγω σε γενικο. Αυτό δεν κανει εμενα εξυπνη και αυτους αχρηστους. Οι μισοι καπνιζουν και οι αλλοι μισοι εχουν μηχανακια. Αυτό δεν σημαινει ότι γυρναω σπιτι μαστουρωμενη ή ότι εχω μπλεξει με τη μαφια. Γυρναω σπιτι στις 5 το πρωι και μου φωναζεις. Όταν όμως βγαινω με συνομιληκους και γυρναω στις 7 με ρωτας πως περασα και με αφηνεις να παω να κοιμηθω. Το πιο γελοιο που κανεις είναι οι αποτυχημενες σου προσπαθειες να με κανεις να τους αντιπαθησω βαζωντας μου λογια. Τι νομιζεις? Ότι κανεις ανασκαφες στον εγκεφαλο μου, βαζεις τα λογια σου και μετα σκεπαζεις την τρυπα? Ότι και αν λες δεν εχεις κανενα δικαιωμα πανω στους φιλους μου. Ειμαι ελευθερη να κανω τις επιλογες μου από τη στιγμη που δεν εχω δωσει δικαιωματα σε κανεναν σας.

  1. Η μουσικη μου είναι διαφορετικη από τη δικη σου.

Αυτό δεν σημαινει ότι το δικο μου γουστο είναι χαλια ή το δικο σου αντιστοιχα. Μαρεσουν οι Radiohead και οι Brand New. Σαρεσει ο Τερζης και η Παολα. Εχουμε διαφορετικες προτιμησεις. Τελος. Μην προσπαθεις να με κανεις να ακουσω τα αποβρασματα που ακους εσυ λεγοντας ότι <<πρεπει επιτελους να ακουσεις μουσικη>>. Δηλαδη αυτό που ακουω εγω τι είναι? Δεν είναι μουσικη? Να σου πω τι άλλο είναι μουσικη? Κάθε ηχος που υπαρχει. Ακομα και το καζανακι της τουαλετας μουσικη είναι. Για αυτό σκασε και ακου τα δικα σου για να μην καταληξεις καμια μερα με το κεφαλι μεσα στην λεκανη. Μην ανυσηχεις. Θα τραβαω το καζανακι συνεχεια. Ετσι, για μουσικη υποκρουση.

Ξελαφρωσα τωρα…