Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Hush Hush

Becca Fitzpatrick.
Ποια ειναι?

Μια υπεροχη γυναικα που δεν προκειται να γνωρησω ποτε απο κοντα. Συγγραφεας με φαντασια που δεν επεσε στην παγιδα των βρικολακιστικων που πουλανε αυτην την εποχη. Μια συγγραφεας που το πρωτο βιβλιο που εγραψε εγινε best seller. Μια απλη γυναικα που της αρεσει να επικοινωνει με τους φανς της και αυτους που τη στηριζουν. Μια γυναικα που γραφει σε μπλογκ οπως εγω και ολοι εσεις. Σημερα θα ηθελα να μιλησω για αυτη τη σειρα των βιβλιων.

1.) Hush Hush
2.) Crescendo
3.) Silence
4.) γραφεται αυτην την στιγμη.

Ας κανω μια μικρη περιληψη περι τινος προκειται.

Ο Patch ειναι ενας αγγελος που επεσε απο τον ουρανο. Οχι καταλαθος, αλλα αρνηθηκε τον ''παραδεισο''. Αμαρτησε, θελησε χρημα και δοξα, ερωτευτηκε μια θνητη που μπροστα στα ματια του εζησε τη ζωη της και πεθανε στα γεραματα. Μονη του φιλοδοξια και ονειρο. Να γινει ανθρωπος. Να γινει ανθρωπος οταν ολοι εμεις θελουμε να γινουμε κατι παραπανω. Νομιζε οτι θα το πετυχει αν απαρνιοταν την φυση του. Και ομως τωρα ειναι ενας fallen angel.
Δεν ειναι ανθρωπος ουτε αγγελος.
Μπορει να μιλησει στις σκεψεις των ανθρωπων οχι ομως να τις ακουσει.
Μπορει να πεισει τους παντες να κανουν αυτο που θελει.
Του αρεσει να εχει τον ελεγχο και ειναι εθισμενος στον τζογο και το μπιλιαρδο.
Ξαφνικα μετα απο τοσο καιρο ανακαλυπτει με ποιο τροπο θα γινει ανθρωπος. Πρεπει να θυσιασει μια αθωα κοπελα. Να τη δολοφονησει για να αποκτησει σωμα και ψυχη. Να σημειωσω οτι δεν μπορει να νιωσει μονο να αισθανθει σε συναισθηματικο επιπεδο.
Κανενα προβλημα λοιπον μιας και εχει σκοτωσει απειρες φορες. Το κυνηγι αυτης της κοπελας της Nora καταληγει σε κατι αλλο.
Την πλησιαζει στο σχολειο, βρισκεται κοντα της και κανει αρκετες αποπειρες να της παρει τη ζωη. Κατι ομως τον σταματαει παντα στο τελος. Ερωτευεται. Ετσι δηλαδη υποστηριζει αυτος. Στο τελος του πρωτου βιβλιου την σωζει απο καποιους αλλους που την θελουν νεκρη και για αυτη του την καλη πραξη οι αρχαγγελοι του δεινουν πισω τα φτερα του δινοντας του ενα χαμηλο αξειωμα αυτο του φυλακα-αγγελου της Nora. Ελα ομως που στο δευτερο βιβλιο οι αρχαγγελοι τον παρακολουθουν και προσπαθουν να τον στειλουν στην κολαση με το παραμικρο λαθος που θα κανει. Η Nora τον χωριζει. Δεν αντεχει να ειναι με καποιον που δεν αισθανεται οταν τον φιλαει (ειπαμε οτι δεν νιωθει) αλλα αυτο ειναι μια δικαιολογια. Ξερει για τους αρχαγγελους και η ιδια ειναι ακομα μια αιτια για να τον στειλουν στην κολαση μιας και ο αληθινος ερωτας ειναι καταδικασμενος αναμεσα σε ανθρωπο και αγγελο. ο Patch πεφτει στην ευκολη λυση του απλου friends with benefits, με την χειροτερη εχθρο της Nora κατι που κανει την κανει να ζηλεψει. Εχουν πραγματι σημασια ολα αυτα μπροστα στη μεγαλη δυναμη που τους πιεζει? Ο χρονος. Μεχρι το τελος του δευτερου βιβλιου που για αλλη μια φορα η ζωη της Nora βρισκεται σε κινδυνο ο Patch προκειμενου να τη σωσει απαρνειται για δευτερη φορα τους αρχαγγελους. Αυτην την φορα ομως οι αρχαγγελοι ειναι ικανοι να κανουν τα παντα προκειμενου να τον βρουν και να τον καταστρεψουν.
Εχω παραγγειλει το τριτο βιβλιο. Εκδοθηκε αυτον τον μηνα. Δεν ξερω τι ακριβως γινεται αλαλ αποτι εχω ακουσει ο Patch σβηνει ολες τις αναμνησεις της Nora που εχουν να κανουν με κεινον.



Υ.Γ: τα βιβλια δεν εχουν μεταφραστει στα ελληνικα.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Οκτώμβριος και αστα...

<<Ο καλος μηνας απο την πρωτη μερα φαινεται>>, συνηθιζε να λεει η γιαγια μου? Για τον κακο μηνα ουτε κουβεντα και ομως ισχυει και το αντιστροφο. Δεν θελει πολυ για να πεισθω οτι ο Οκτωμβρης με εκδικειται για κατι.

1) Εσπασε η οθονη του κινητου μου, και δεν λειτουργει η αφη. Τωρα πρεπει να το στειλω 3 βδομαδες Αθηνα και να πληρωσω και περιπου 60 ευρω. Που να τα βρω ρε φιλε?
2) 2 βδομαδες τιμωρια να μην βγαινω εξω. Για ποιο λογο? Μην τα ρωτατε ουτε εγω καταλαβα.
3) Ο υπολογιστης χαλασε και τωρα ολοι μας εχουμε ωραρια για το λαπτοπ.
4) σε λιγοτερο απο δυο μηνες δινω ξανα proficiency και κατι μου λεει οτι δεν θα ειναι η τυχερη μου.
5) Πρεπει επειγωντος να παω για ψωνια και τα λεφτα δειχνουν να εχουν εξατμιστει.
6) εχω περιοδο.
7) χαθηκα με την παρεα μου, εχουμε τσακωθει, δεν μιλαμε και νιωθω τοσο μονη...
8) μου διεγραψαν το facebook. πανε οι 900 φιλοι, πανε οι φωτογραφιες, οι αναμνησεις, ολοκληρη η ζωη μου. Δεν το παιζω drama queen ουτε ημουν απο αυτα τα κοριτσακια που βγαζαν φωτογραφιες στον καθρεφτη του μπανιου με backround την τουαλετα. so sexyyyy νιαααααρ!.
Εκανα καινουριο και επειδη το εχουν αλλαξει δεν μου εφμφανιζεται το προφιλ μου, και γενικα ειναι σκατα. αντε να βγαλω ακρη τωρα.

Αυτα τα λιγα λοιπον. Α! Αρχησα να κρατω και ημερολογιο. Μην φανταστειτε τιποτα οπως <<Αγαπημενο μου ημερολογιο...>> απλα μιλαω στον εαυτο μου, πιανεται το χερι μου απο το γραψιμο και για υστερογραφο τους βριζω ολους.

Εντωμεταξυ εχω να κανω και μια ακυρη παρατηρηση. Εχει προσεξει κανεις/καμια τωρα τελευταια οτι οποιο τραγουδι και να βαλεις στο Youtube θα το εχει σχολιασει Ελληνας 99%? Παρτε για παραδειγμα το <<I follow Rivers>> της Lykke Li και το <<Back to you>> του Brett Anderson.

Τιποτα αλλο? Α ναι! Χρειαζομαι επειγωντος γλυκογονο αλλιως θα σκοτωσω ανθρωπο...